maanantai 13. lokakuuta 2014

Kreeta, Agia Marina


No niin, Kreikan reissu heitetty ja pari päivää sitten palattu kotimaahan kauneimpaan ruska-aikaan. Loma sujui mukavasti, lennot olivat sopivan lyhyet (vajaat 4 tuntia) ja sää oli mitä mainioin. Ainoastaan yhtenä iltana Agia Marinan kasteli kunnon ukkoskuuro, muuten sää oli aurinkoinen tai puolipilvinen, ja lämmintäkin oli parhaimmillaan +27 astetta.

Hotellimme Atlantica Caldera Village, oli korkealla mäen päällä, ja parvekkeelta avautui kauniit näkymät alas Agia Marinaan ja merelle.

Parvekenäkymät
Usein lomalle lähtiessä sunnittelemme etukäteen mitä haluamme nähdä ja mitä tehdä. Tälle reissulle tehtiin poikkeus, eikä mietitty juurikaan ennakkosuunnitelmia. Parina päivänä ajettiin bussilla Haniaan shoppailemaan ja ihastelemaan satamaa ja sen tunnelmaa. Bussilippu maksoi 1,6 euroa per henkilö ja niitä sai ostettua joko kaupasta tai bussista.

Hania, Kreeta
Merenrannalla käytiin kävelemässä monena päivänä. Aallot olivat joinakin päivinä niin suuret, että uiminen oli kielletty, ja punaiset liput lepattivat kiellon merkiksi. Aurinkoisina ja vähemmän tuulisina päivänä rannoilla oli jonkun verran auringonpalvojia ja uijia, vaikka sesonki olikin jo selvästi loppumaisillaan.

Tässä kuvassa aallot ovat pienet, eikä uintikieltoa ollut.
Yhtenä päivänä vuokrasimme auton, ja lähdimme ajelemaan sillä pitkin länsi-Kreetan vuoristoisia serpentiiniteitä. Matkaa Elefonisin upeille uimarannoille oli vain vajaat 70 kilometriä, mutta ajoaikaa sinne kului yli kaksi tuntia. Vuoristoiset, kapeat ja huonokuntoiset serpentiinitiet ovat todella hitaita ajaa. Mutta perillä odotti todellinen paratiisi.
Elafonisi, Kreeta

Elafonisin upeat, sametinpehmeät hiekkarannat. Kreeta.



Elafonisista köröttelimme Rethymonin kaupunkiin. Matkalla pysähdyimme Agia Sofian luolalle. Luolalle kapuaminen oli melkoista korkeassa ilmanalassa, mutta se kannatti ehdottomasti. Näkymät luolassa ja luolasta olivat hienot.

Agia Sofia Cave

Agia Sofia Cave

Näkymät Cavelta alas tielle ja vuoristoon

Rethymonissa kävimme katsomassa Fortezzan suuren linnoituksen. Linnoitus on yksi Kreikan suurimpia. 

Fortezzan linnoitukselta oli hienot näkymät Rethymonin kaupunkiin.

Fortezza

Fortezza
Fortezza, Rethymnon, Kreeta

Loma meni muuten rennoissa tunnelmissa, akkuja lataillen altaalla, syöden ja nukkuen ja vähän hemmotellen. Minä kävin fish aqua spa:ssa syöttämässä jalkojani kaloille. Kylläpä oli pehmoiset jalat "hoidon" jälkeen. Kävin myös laitattamassa kynsiin geelaukset, kun olivat niin edulliset :) Tytär sai shoppailtua mieleisiä vaatteita ja löysinpä itsekin kolmet farkut tuliaisiksi. 

Tässä vielä muutamia sekalaisia kuvia lomalta. 

Gorgona Beach Club, Agia Marina

Auringonlaskua hotellin allasalueelta

Näkymiä Agia Marinaan hotellilta

Kirkko Haniassa

Vossikka Haniassa

Hania, Kreeta

Vuohia tiellä
Offseason? Agia Marina, kreeta

Maisemia matkalla Elafonisiin


Atlantica Caldera Village, Agia Marina
                                                   

Hotellin allasaluetta
                                         

Auringonlaskun aikaan
                                          

Hania, Kreeta
                                       

Hanian kaduilla
                                                    

Platanias, Kreeta



Levänneenä ja vähän ruskettuneena täytyy palata sorvin ääreen ja alkaa haaveilemaan seuraavista lomista. Agia Marina ei paikkana ollut kovin kummoinen, melko pieni ja hiljainen. Kävelymatkan päässä sijaitseva Platanias oli jo hieman isompi ja vilkkaampi kylä. Siellä tulikin käytyä useana päivänä. Kauppoja oli enemmän, mutta ruoka hieman kalliimpaa kun Agia Marinan puolella.
Seuraavan kerran kun mieli tekee Kreikkaan, täytyy suunnata vähän erilaiseen paikkaan. Ruoka oli hyvää ja ilmapiiri leppoisa, siitä pisteet, mutta muuten... hmmm... no, ihan ok :)

Nyt nautitaan ihanista syksyn väreistä täällä kotimaassa ja torjutaan syksyn pimeyttä (ja ankeutta) takkatulella ja kynttilöillä. Mukavaa ja tunnelmallista syksyä! :)

Toivottelee, Mama






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti