torstai 5. maaliskuuta 2015

Suuntana Pohjois-Italia

Comolle veri vetääpi...

Morjens! Linjoilla taasen. Tuossa helmikuun aikana jäsentelimme hieman ajatuksia kevään lomista, ja sattumalta löysin todella halvat lennot kotikentältämme Italian Bergamoon. Vaikka Pohjois-Italiassa on käyty jo useaan otteeseen, ei siihen kyllästy ikinä ja aina on uutta nähtävää.

Lennämme koko perheen voimin muutaman viikon kuluttua tuttuihin maisemiin, tällä kertaa Comojärvelle. Kävimme siellä kolme vuotta sitten miehen kanssa kihlajaisreissulla. Asustelimme upeassa Hotel La Perlassa, Tremezzon kylän rinteellä, josta oli mahtavat näkymät Comojärvelle ja vuoristoon.


Kuvia hotellilta. Hotel La Perla, Tremezzo.

Sveitsin raja on niin lähellä Comojärveä, että kävimme ajelemassa päiväseltään Luganossa. Kävimme ihastelemassa mielettömiä maisemia Monte San Salvatoren huipulla. Sinne menimme funicolarella, eli kaapelijunalla. 


Funicularella kohti korkeuksia. 

Kuvassa oikealla näkyy Swiss Miniature-puisto, jossa myös kävimme.

Maisemat Monte San Salvatorella olivat vertaansa vailla.
Lugano. Sveitsi.



Tremezzon kylän kupeessa oli ihastuttava Villa Charlotta, johon kävimme myöskin tutustumassa. Näitä Villoja, eli upeita puutarhoja kartanoineen on Pohjois-Italiassa paljon, ja ne ovat kyllä käymisen arvoisia kohteita.




Näkymät Kartanon ylimmän kerroksen parvekkeelta Comojärvelle Bellagion kaupunkiin.
Bellagion kauniiseen kaupunkiin menimme laivalla, joka lähti Tremezzon läheltä, Cadenabbiasta. Lauttamatka kesti noin 15 minuuttia yhteen suuntaan. Lauttoja lähti tunnin välein.


Bellagio.





Sää oli lähes koko reissun ajan sateinen ja pilvinen. Ainoastaan päivä, jolloin kävimme Sveitsin puolella, oli aurinkoisempi, samoin lähtöpäivä, mutta sade ei lannistanut tai haitannut juurikaan. Nähtävää ja koettavaa oli niin paljon. Kolmessa päivässä ehtii yllättävän paljon, kun ottaa hieman etukäteen selvää mitä paikanpäällä voi tehdä ja mitä haluaa käydä katselemassa. 

Matkakuume sen kun nousee näitä vanhoja kuvia katsellessa. Vielä pitäisi varata hotellit. Kun matkustaa offseasonin aikaan, ei hotellitarjonta ole kovinkaan laaja. Monet hotellit aukeavat vasta huhtikuun puolella, mutta emmeköhän jonkun mieluisen majoituksen löytäne. Kriteerinä meillä on aamiainen ja järvinäköalat. Teinineitokainen haluaa myös wifi-yhteydet. 

Kesälle suunniteltua Euroopan kierrosta lykkäämme todennäköisesti taas eteenpäin. Mies oli sitä mieltä, että harjoittelemme karavaanarielämää ensin täällä koti-Suomen suvessa vuokra välineillä. Ehkä ihan hyvä niin. 

Tällä tulevalla Italian matkalla ajattelimme myös poiketa Sveitsin puolella, ja käydä katsomassa Lennon kylässä Villa Balbianellon (siellä on kuulemma kuvattu jokin James Bond elokuvakin). Samoin käymme funivialla ylhäällä Brunaten kylässä Comon kaupungin laidalla. Argegnon kylästä lähtee myös funivia Pigraan, jos se on auki käymme sielläkin ihastelemassa näköaloja. Vuoristo -ja järvinäköalat ovat ihan uskomattoman vaikuttavia. Ja jos aika antaa myöten, junailemme jonakin päivänä Milanoon. 

Matkakuumeili, Mama



2 kommenttia:

  1. Kylläpä kuvat on upeita ja näkemisen arvoisia. Matkailu avartaa...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Upeita kuvia saa huonommallakin pokkarilla, kun on upeat kohteet. :)
    Ja todellakin matkailu avartaa.. matkakuumeilu taitaa olla kroonista ;)

    VastaaPoista