maanantai 27. huhtikuuta 2015

Comojärven reissu Pohjois-Italiassa 25.-29.3.2015



 Jaahas, johan siitä on kuukausi, kun reissussa olimme. Taitaa olla reissupostauksen aika. Kuvia on räpsitty kolmella eri kameralla, järkkärillä, pokkarilla ja iphonella.

Lensimme Ryanairilla Milanon "kupeessa# sijaitsevalle Bergamon Orio al Serion kentälle suoraan kotikaupungistamme. Lentomatkaa noin kolmisen tuntia. Bergamon kentältä otimme vuokra-auton allemme (olimme vuokranneet sen suoraan netistä) ja nokan kohti Comojärveä ja Lenno-nimistä kylää.

Matka taittui nopeasti isoja teitä pitkin, ja muutamat tiemaksut (muutamia euroja) hoideltiin ongelmitta.
Sää oli tulopäivänä sateinen ja hieman sumuinen. Lämmintä n. 15 astetta.



Jonotellaan tiemaksuluukulle.

Comojärvelle saavuttuamme pysäytimme auton tienreunaan, ja ihastelimme maisemia. 

Kaunista ja rauhallista Comojärven idylliä.


Matkalla, auton ikkunasta otettu kuva.


Lennon kylästä olimme vuokranneet Lenno residence apartments-nimisen kaksion. Huoneisto oli saneerattu kauniisti, mutta aika askeettisesti. Huoneistossa oli kylppäri, makuuhuone ja olohuone pienellä keittonurkkauksella. Parvekkeelta ja makuuhuoneesta oli näkymät järvellepäin. (Järvi hädin tuksin näky puiden ja rakennusten välistä). 

Näkymä huoneisto parvekkeelta.

Ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänä suuntasimme Lennon kylässä sijaitsevaan Villa Balbianelloon. Kauniit puutarhat Villoineen on Comojärven ehdottomia helmiä. Villa Balbianellossa on kuvattu kohtauksia James Bondin Casino Royal elokuvaan. Se on myös suosittu hääjuhla paikka. 

Villa Balbianello, Lenno.


Villa Balbianello, Lenno







Villaan tutustumisen jälkeen lähdimme ajelemaan vuoristoon. Ajelimme Argegnon kylästä Via Panoramicaa pitkin Pigra-nimiseen kylään, joka sijaitsi korkealla vuorenrinteellä. Pigralta oli huikeat näkymät Comojärvelle. (Argegnosta pääsee myös funivialla, eli kaapelihissillä Pigraan, mutta vain kesäkuukausina).


Vuoristokylä matkan varrella.


Pigralta oli huikeat näkymät. Alhaalla oikealla Argegnon kylä.



Pigralta ajeltiin mutkaisia serpentiiniteitä Tremezzovuoren halki Luganojärven rannalle. Tremezzovuori erottaa Como-ja Luganojärven toisistaan. Luganojärvi on osittain Sveitsin puolella. Järvi on saanut nimensä Luganon kaupungin mukaan. 

Ajelimme Luganojärven pohjoista reunaa pitkin kohti Luganoa. Tytär ei ollut aiemmalla Comojärven reissulla mukana, joten hänkin pääsi nyt käymään Sveitsissä :)
Kun selvisimme Luganon keskustasta läpi, pysähdyimme hetkeksi ottamaan kuvia järvenrannalle. 

Luganojärvellä Sveitsissä.

Lake Lugano. Sveitsi.

Perjantaina, toisena varsinaisena lomapäivänä alkoi aurinko näyttäytyä, ja ilma hieman lämmetä. Lähdimme taas ajelemaan, tällä kertaa Comon kaupunkiinpäin. Comon kaupunki ei ole mikään kovin suuri, mutta tarpeeksi suuri meille ja täynnä yksisuuntaisia, joten pyörimmekin aikamme keskustassa, ennenkuin löysimme Brunaten vuorelle vievälle Funicolare asemalle. 

Como.


Funicolare asema.


Brunaten vuorenrinteillä oli hotelleja ja paikallista asutusta. 

Näkymiä Brunatelta Chisson kaupunkiin (taaempana) ja aina Sveitsin vuoristoon asti. 

Kirkko Brunatella.



Comon kaupunki Brunatelta katsottuna.

Funiculairella ylös ja alas.

Comon kaupungista matka jatkui kohti Bellagion kaunista kaupunkia. Matkaa oli vain noin 20 kilometriä, mutta kiemuraiset ja kapeat tiet tekivät matkanteosta hidasta. Välillä pysähdyttiin ottamaan kuvia. 

Matkalla Comosta Bellagioon.

Vastarannalla näkyy Villa Balbianello (vähän vasemmalla) ja Lennon kylä. 

Kaunis, ja tällä kertaa erittäin tuulinen Bellagio. 










Bellagiosta matka jatkui 10 minuutin lauttamatkalla järven yli Cadenabbiaan. Lauttamatka oli karmiva kovan tuulen ja suurten aaltojen vuoksi. Enpä muista milloin olisin pelännyt yhtä paljon. Vettä tyrskyi lautalle ja autojen päälle, mutta hengissä selvittiin. Oli aika extremeä. 


Lautalla autokin sai ilmaisen pesun, kun myrskytuuli heitti vettä päälle.

Lauantaina olikin sitten jo aika jättää hyvästit Comojärvelle ja suunnata viimeiseksi lomapäiväksi Bergamoon. Koska lento Suomeen oli seuraavana aamuna todella aikaisin, olimme varanneet viimeiseksi yöksi huoneen läheltä lentokenttää. 

Bergamossa kävimme tutustumassa vanhaan kaupunkiin. Kaupunki on kukkulan päällä ja sinne päästiin kätevästi, milläs muulla kuin funivialla. 

Vähän huono kuvakulma, mutta kukkulan päällä näkyy vanha kaupunki, Alta Citta. Bergamo.

Vanhan kaupungin kapeita kujia.


Basilica Santa Maria Maggiore. Bergamo.


Kirkon sisältä.

Parco Della Roccan sisäänkäynti.

Näkymiä Bergamoon Parco Della Roccasta.

Vanhaa kaupunkia.

Funivia


Bergamossa emme sen kummemmin muualla käyneet kuin vanhassa kaupungissa. Iltapäivällä majoituimme Bombyx Inn nimiseen hotelliin. Lentokentän vieressä on Orio Center kauppakeskus, jossa kävimme shoppailemassa. Seuraavana aamuna palautimme auton ja olimme jo anivarhain lentokentällä, ja aamupäivällä jo takaisin Suomessa. 

Tähän loppuun vielä sekalaisia kuvia reissusta. 

Villa Balbianello

Villa Balbianello

Villa Balbianello

Näkymiä Brunatelta Comosta

Bellagio

Bellagio

Menaggio


Lenno

Lenno

Citta Alta, Bergamo

Argegno





Lenno

Lenno

Menaggio illan hämärtyessä

Lenno auringossa!

Viimeiset auringonsäteetä tältä reissulta.


Kiitos kun olit mukana "virtuaalimatkalla"ihanassa Pohjois-Italian Comojärven maisemissa. Ensi kerralla kun mieli tekee näille seuduille, menemme todennäköisesti Gardajärvelle (tosin sielläkin käyty jo pariin otteeseen). Ei näihin vuoristo-ja järvimaisemiin kyllästy koskaan. 

Ps. Edellisessä postauksessa fiilistelen maaliskuun -12 Comojärven reissua, käy kurkkaa, jos et jo ole käynyt :)

Seuraavaan matkaan on aikaa 19 päivää. Suuntana Barcelona miehen kanssa kaksin. Minulla kolmas ja miehellä toinen Barcelonan reissu. Hotelli on vielä bookkaamatta, mutta ehtiihän tuota. Mietinnässä halutaanko hotelli merenrannalta vai keskustan vilinästä. Toisaalta Barcelonassa on helppo yhdistää ranta-ja kaupunkiloma. Pari päivää riittää kiertelyyn nähtävyyksillä, päivä shoppailuun ja päivä rannalle.. ei kai sitä sen kummempia suunnitelmia tarvitse tehdä. 

Osa nähtävyyksistä on jo nähty, mutta vielä on paljon nähtävää. Saa nähdä jaksanko/saanko aikaiseksi tehdä fiilistelypostauksen edellisisltä Bcn:n reissuilta.

Palaamme asiaan, Mama

Ai niin, aurinkoista kesän odotusta! Kesä on jo ihan nurkan takana. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti