torstai 28. huhtikuuta 2016

Karavaanaus-kausi käynnistyy

Niin se talvi viimein taittui ja kevät on vihdoin koittanut sulattaen lumet pois. Muutama viikko sitten haettiin matkailuvaunu kotipihaan talvisäilöstä.
Kylläpä olikin jo meidän, lähes untuvikkojen karavaanareiden mieliä kutkuttanut tulevan kesän reissailut. 

Vaunu haettiin kotiin talviunilta.

Talven aikana kypsyi ajatus Lofooteille matkaamisesta. Tilasimme netistä Lofootteja ja Pohjois-Norjaa käsittelevän opaslehtisen. Sitä onkin tullut lueskeltua melko ahkeraan. Samoin tietoa on haettu netistä, ja sitä tietoahan riittää. 

Pohjois-Norjan esitettä on lueskeltu ahkerasti.

Tarkoitukseni oli talven aikana ommella vaunuun uudet verhot, niin että ne olisivat valmiit kun vaunu haetaan kotiin. No, enpä saanut aikaiseksi ommella, ja ajattelin, että entiset kelvatkoon niin kauan kuin tuolla vaunulla reissaamme. 
Vaunua siivotessani päätin kuitenkin, että en laita vanhoja oransseja verhoja takaisin ikkunoihin, ollaan sitten vaikka ilman. 
Mistäs sitten pian löysinkään itseni; kangaskaupasta. Ostin raidallista kangasta ja aloin uhmata surkeita ompelutaitojani. Lopputulos on tässä nähtävillä. 

Vaunu sai uudet raidalliset verhot.

Laitan vielä vertailun vuoksi kuvan ennen ja jälkeen muutoksen. 

Oranssit verhot vaihtui raidallisiin vaaleampin.

Omasta mielestä muutos on valoisa, piristävä ja raikas. Sohvakankaatkaan eivät enää näytä niin karmeanvärisiltä verhojen vaihdon jälkeen. 

Ompelin myös parisänkyyn uuden päiväpeitteen vanhasta peitteestä tuunaamalla. 

Makuuhuone sai uutta ilmettä.

Ja vertailun vuoksi laitan vielä kuvat ennen ja jälkeen muutoksen. 

Russeliriiviö kuvissa.

Tämäkin on omasta mielestä ihan kiva päivitys nykyaikaan. 

Pieniä uusia sisustusjuttuja olen myös hankkinut vaunuun, ja hankintalista on edelleen pitkä. 

Tunnelmaa ledeillä ja raitakuosilla.

Mies tilasi talvella Saksasta retkipöydän ja tuolit, jotka saa lähes makuuasentoon. Kyllä kelpaa karavaanareiden nyt istuskella iltaa vaunun pihalla. 

Ensimmäinen reissu tänä keväänä tehdään vapuksi äitini mökille Itä-Suomeen, savon sydämeen. 

Helatorstain ja äitienpäiväsunnuntain välille voisi keksiä jonkun pienen reissun lähipaikkakunnille. Tai vaikka Hirvensalmen Etuniemen sfc-alueelle, joka on "kotialueemme", koska kuulumme Sisä-Savon yhdistykseen. 

Mennessähän tuon sitten näkee, mistä itsemme löydämme. 

Postaan vielä ennen Norjan reissun alkua reissu-ja reittisuunnitelmia ja muita matkavalmisteluja Lofoottien reissua ajatellen. 

Ai niin, uusi vetoauto, jonka talvella hankimme, on osoittautunut todella vankaksi veturiksi. Eikä ihme, sillä vetokykyä on 3500kg. Vaunu tulee perässä lähes huomaamatta. 

Malttamattomina kesän reissuja odotellen toivotan Hyvää Vappua ja aurinkoista toukokuuta! 

-Mutsi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti