keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Karhunjuomalammenkierros Pyhä-Luoston kansallispuistossa 2015

Eräjormat lähtivät aamulla sadetta uhmaten kohti Pyhä-Luoston kansallispuiston luontopolkuja.

Heti polulle päästyämme totesimme, ettei pieni sade haittaa. Koirallekin laitettiin sadeviitta päälle, ja se suojasi myös hyttysiltä ja inhottavilta mäkäräisiltä, joita täällä Lapissa riittää. 

Patikoimme n. 12 kilometrin mittaisen Karhunjuomalammen reitin. Aikaa meni evästauon kanssa nelisen tuntia. 

Lähdimme matkaan Pyhän hotellin edestä ja ensimmäisenä etappina oli Isokuru, jonne laskeuduttiin pitkiä rappusia pitkin. 


Isokurun "pohjalla" oli lankkupolku, jota pitkin oli helppo kulkea ja ihastella maisemia! 



Uhriharjulle kiivettiin Isokurusta reilut 300 rappusta. 

Matkalla näimme useita pieniä lampia. Pyhänkasteenlammella oli vesiputouskin. 
Karhunjuomalammella pidimme evästauon. Paistoimme makkarat ja söimme eväsleivät, jotka maistuivakin erityisen hyvälle pienen reippailun jälkeen. 

Sade oli ajoittaista ja enimmäkseen pientä tihkua, eikä edes kovin kastellut. Laavulla saimme kuivateltua kostuneita vaatteita. 


Karhunjuomalammen taukopaikka

Patikoinnin jälkeen huilasimme hetken asuntovaunulla ja lähdimme sään poutaannuttua vielä maisemahissillä Kultakeron laelle. Sieltä avautuikin kauniit maisemat Pyhätunturin ympäristöön, aina Luostolle saakka. 


Saimme leirintäalueelle vieraita.. Parikymmentä poroa eksyi ruokailemaan ihan vaunumme viereen. 

Iltaruuan päälle oli mukava käydä saunassa. Jaloissa tuntuu, että tänään on kävelty. Huomenna saattaa olla pohkeet kipeät! 

Sade alkoi taas pari tuntia sitten ja sitä on luvattu myös huomiselle. Lähdemme huomenna ajelemaan Rovaniemi-Ranua suuntaan. Katsotaan mihin päädymme seuraavaksi yöksi. 

-Mama







1 kommentti:

  1. Olen Suomessa asunut pohjois-Suomessa, enkä koskaan ole oppinut tykkäämään hyttysistä, paarmoista, näkäräisistä ja polttaraisista. Pilaavat kesän! Täällä etelä-Euroopassa niitä ei ole kävelyreissuilla haitoilla.
    Lokakuussa 2010 kiertelimme noita maisemia. Olimme 9 tunturin kierroksella ja jättämässä jäähyväisiä niille. Kolmen kuukauden päästä asuimmekin sitten uudessa kotimaassa.
    Mukavaa reissua sinne! :)

    VastaaPoista