torstai 25. kesäkuuta 2015

Pyhä-Manamansalo

Aamulla klo 10 maissa starttasimme matkaan Pyhältä. Katselimme tiehallinnon sivuilta missäpäin on tietöitä ja tietenkin juuri Rovaniemen seudulla niitä näytti olevan, joten reittimuutos oli tarpeen. Lähdimme siis kohti Manamansaloa Kemijärvi-Kuusamo reittiä. Oli vähän tylsää ajella samoja teitä, mitä Lappiin mennessäkin, mutta vaunun kanssa emme viitsineet ihan pienille teille lähteä. Jotkut isommistakin teistä on niin kuoppaisia, että välillä hirvittää kun ei ehdi jarruttaa ajoissa. Toki vauhtia on vain se 80 km/h, mutta sekin tuntuu välillä kovalta, riippuen tien kunnosta. 

Tämä päivä meni siis hyvin pitkälti autossa istuen ja kilometrejä tuli mittariin melkein viisisataa ja aikaa kaikkine pysähdyksineen (tankkaukset, välipalat ja kaupassakäynnit) seitsemän tuntia.  Viiden maissa iltapäivällä saavuimme perille Manamansaloon. Olimme täällä viime kesänä ja ihastuimme paikkaan. 

Manamansalon leirintäalueella oli jonkin verran kausipaikkalaisten vaunuja ja arviolta vajaat 20 leiriytyjää. Leirintämökeillä näytti olevan muutamia autoja. Luulen, että viikonlopuksi väki lisäntyy reilusti. 

Löysimme kivan paikan vaunulle ihan järven tuntumasta ja ikkunoista on mukavat näkymät tuuliselle Oulujärvelle. 

Huomien päivä ollaan tässä paikoillaan ja käydään ehkä kävelemässä jokin pieni luontoreitti. Sen suurempia suunnitelmia ei ole. Nautitaan vielä hetki reissun päällä olosta. 

Karavaanariviikko lähenee uhkaavasti loppuaan ja lauantaina hurautamme pitkän siivun täältä kotiin Etelä-Karjalaan. Sunnuntaina koittaa vaunun purku, siivous ja palautus. 

Kyllähän tässä vaunukuume nousee, ei siitä mihinkään pääse, mutta ehkä tyydymme vielä toistaiseksi vuokravempeleihin. 


Sade lakkasi ja aurinko näyttäytyi Oulujärvellä! 


Kaunista on täällä leirintäalueella! 

Nyt toivottelen hyvää yötä ja kauniita unia! Järveltä kuuluu unettavaa aaltojen kohinaa... Zzzz

Mama




2 kommenttia:

  1. kylläpä olette löytäneet hyvät leiriytymis paikat. Ihan tekee mieli lähtee joskus reissaamaan lapin maisemiin. Ollaan kai liikaa oltu täällä juvemmalla. Hyvää ja turvallista kotimatkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole leiriytymispaikoissa valittamista. Eikun vaan reissun päälle sieltä Juvalta.. Nokka kohti Lappia ja ihania patikointireittejä! Ja upeita maisemia!

      Poista